TestBnr

“Waar zie je nog perfect tweevoetige spelers?”

Steeds meer jonge voetballertjes schaven baltechniek bij in privévoetbalscholen

Bron: Het Belang Van Limburg

De bijna 200 Limburgse voetbalclubs komen langzaam op kruissnelheid voor het seizoen 2015/2016, maar ook de voetbalscholen krijgen steeds meer kinderen over de vloer. “Bij de club ligt de focus vooral op het ploegspel en de tactiek, maar veel spelertjes willen ook individueel beter worden. Bij veel bestaande voetbalclubs is er scepsis over de privéinitiatieven. “Geldklopperij”, is een veelgehoord argument. “Jaloezie en vrees voor concurrentie”, klinkt het bij de voetbalscholen. “Want veel clubs beginnen nu met wat wij al jaren doen: extra techniektrainingen organiseren waarvoor meestal ook bijbetaald moet worden.”

Voetbalscholen zijn niet nieuw, maar ze worden wel steeds populairder. Concrete cijfers zijn er niet, maar de meeste zijn vandaag wel allemaal volgeboekt of moeten met wachtlijsten werken.

Vaak zijn het ex-voetballers of voormalige jeugdtrainers van topploegen die hun ervaring en kennis willen delen met jonge spelers. Volgens de initiatiefnemers van voetbalscholen bestaat er een verkeerd beeld. “Het is niet zo dat we van elk spelertje een Messi of Ronaldo willen maken”. “We willen in de eerste plaats dat de kinderen zichzelf verbeteren. Wij merken ook dat het goed is voor hun zelfvertrouwen, en dat is toch iets waar je de rest van je leven iets aan hebt. En als er een uitzonderlijk talent bij zit, dan zou dat ook wel bij zijn club komen bovendrijven.”

Soccer Talent Academie

7 jaar geleden startte de  Soccer Talent Academie op een pleintje in de wijk De Nieuwe Kempen, vandaag is de voetbalschool gehuisvest in de nieuwe Masita Soccer Arena in Genk, een gloednieuw sportcomplex met een indoor kunstgrasveld van 15 op 30 meter. 

“Het hele gebouw is opgericht om op lange termijn een grote voetbalschool te worden”, zegt een van de initiatiefnemers en ex-Anderlechtspeler Stefano Ghiro. “Iedere jeugdspeler is welkom om zijn techniek te komen bijschaven tijdens onze trainingssessies. Jongens, meisjes, gewestelijk of nationaal niveau, dat maakt niet uit.” 

De Soccer Talent Academie bekijkt het ook professioneel. “In hetzelfde gebouw vind je met ook het managementbureau  Soccer Invest. Als we merken dat sommige spelers het talent hebben om door te stromen naar het profniveau, dan kunnen we via Soccer Invest hen begeleiden tijdens transfers of in onderhandelingen met clubs”, aldus Ghiro.

Bron:  Het Belang Van Limburg (door Roel Damiaans)

Bezoek vandaag nog het indoor sportcomplex bij uitstek!

Masita Pepsi
Carlsberg Labadia
Skoda Peusens Hasselt Puur Groep Lipton Ice Tea Bacio MJ Systems
Renoclean Gijbels n.v. LW Cleaning
©2019 Masita Soccer Arena - Sledderloweg 100/2, 3600 Genk - Tel. 089-21.31.56 - e-mail
Privacy - Cookies - Website by Brainlane